Stor kåring: Dette er alle de beste restaurantene i Norge
Se oversikten over de 64 beste restaurantene i Norge
(Odd Roar Lange): 325 nordiske restauranter – fra Sverige (92), Danmark (85), Island (15), Finland (61), Grønland (2), Færøyene (5) og Norge - inkludert Svalbard (64), har fått plass i White Guide Nordic 2017.
Det skriver Horecanytt.
Også de 60 beste restaurantene i Estland, Litauen og Latvia fått plass i 2017-guiden av White Guide-boken.
Les mer om de norske restaurantene her.
«Global Masters Level»
1) Maaemo, Oslo – 39/94
2) Re-Naa, Stavanger – 36/86
3) Sabi Omakase, Stavanger – 36/85
«Masters Level»
4) Credo, Trondheim – 35/80
5) Kontrast, Oslo – 34/81
6) Bokbacka, Oslo – 33/78
7) Lysverket, Bergen – 32/82
8) Pjoltergeist, Oslo – 32/79
9) SentralenMat, Oslo – 32/78
10) Colonialen, Bergen – 32/77
10) Statholdergaarden, Oslo – 32/77
12) Arakataka, Oslo – 32/75
12) Le Benjamin, Oslo – 32/75
«Very fine level»
14) Pileredet - Engø Gård Hotel & Restaurant, Tjøme – 30/77
15) Astral, Oslo – 31/76
16) Happolati, Oslo – 31/75
17) Ekebergrestauranten, Oslo – 30/75
18) Smalhans, Oslo – 30/74
19) Funktionärsmässen, Longyearbyen – 29/74
20) Restaurant 1877, Bergen – 29/74
21) BA 53, Oslo – 28/74
22) Huset, Longyearbyen – 28/73
23) Tango bar & kjøkken, Stavanger – 32/72
24) Palace Grill, Oslo – 31/72
25) Røst Teaterbistro, Trondheim – 33/71
26) Eik Annen Etage (Hotel Continental), Oslo – 31/71
27) Egget, Stavanger – 30/71
28) Strand Restaurant, Stabekk – 30/71
29) Hallingstuene, Geilo – 29/71
30) Festningen Restaurant Oslo – 28/71
31) Bass Oslo, Oslo – 30/70
31) Renaa:Matbaren Bistro, Stavanger – 30/70
31) Umami, Harstad – 30/70
34) Publiko, Oslo – 29/70
35) Cornelius Sjømatrestaurant, Bergen – 28/70
35) Marg og bein, Bergen – 28/70
35) Trattoria Popolare, Oslo – 28/70
38) Brasserie France, Oslo – 29/69
38) De 4 roser, Harstad – 29/69
38) Kolonialen Bislett, Oslo – 29/69
41) Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll – 28/69
41) Buøy Gård, Salsbruket – 28/69
41) Feinschmecker, Oslo – 28/69
44) Restaurant Slippen, Fredrikstad – 28/68
44) Spiseriet, Stavanger – 28/68
44) To Rom og Kjøkken, Trondheim – 28/68
47) Mathallen, Tromsø – 29/67
48) Bon Lío, Oslo – 28/67
48) Mares, Oslo – 28/67
48) Vaaghals, Oslo – 28/67
«Fine level»
51) Brasserie Paleo (Thon Hotel Rosenkrantz), Oslo – 28/65
52) Cru Vin & Kjøkken, Oslo – 25/65
53) Statholdergaardens Mat & Vinkjeller, Oslo – 28/64
54) Baltazar, Oslo – 25/64
55) Restaurant Eik, Oslo – 25/64
56) Alex Sushi, Oslo – 28/63
57) Cafe Tekehtopa, Oslo – 27/63
57) Fjord, Oslo – 27/63
59) Plah Restaurant, Oslo – 25/63
60) Kamai, Oslo – 22/63
61) Bare Vestland, Bergen – 28/62
62) Mathall Trondheim, Trondheim – 27/60
63) Folk & Fe, Trondheim – 26/60
64) Smak, Sandefjord – 23/60
Slik kan hotellene vinne gjestenes oppmerksomhet