Få gratis reiselivsutdanning - i egen stue
Så enkelt kan man få ny og spennende kunnskap
(ODD ROAR LANGE): Norsk reiseliv trenger flere medarbeidere - og enda flere med relevant utdannelse.
Nå er muligheten her, både for de som er allerede jobber i reiselivet, for de som er permittert eller for dem som er oppsagt grunnet tøffe tider under og etter pandemien.
Norsk Reiselivsfagskole inviterer til gratis bransjekurs for dem som vil lære litt mer.
Reisefagskole med nye kurs
Det første året ved Norsk Reiselivsfagskole har vært en suksess. Skolen har hatt over 1200 påmeldte til kurs under bransjeprogrammet for reiselivet, og vi opplevde en dobling av søkertallene på de ordinære studiene under Samordnet Opptak.
Nå er reiselivsfagskolen klar med nye bransjekurs, der deltagerne kan ta kurset hjemmefra - helt gratis. Reiselivsfagskolen er lokalisert på Geilo men undervisningen i bransjekursene gjennomføres digitalt og kan dermed følges og gjennomføres der man befinner seg. Forelesningene tas også opp slik at man kan se dem til det tidspunkt som passer best.
For reiselivsledere
Er du en reiselivsleder som har medarbeidere som ønsker eller trenger utdanning eller videreutdanning? Da kan det være smart å oppfordre vedkommende til å melde seg på kurs som starter etter høstferien.
Det er kurs i Bærekraftig reiseliv og destinasjonsutvikling, kommunikasjon, formidling og språk, markedsføring og økonomi, Hotelldrift, Restaurantdrift og til slutt Matsikkerhet.
Bransjekursene er et utdrag av ordinære studieløp ved Fagskolen i Viken studiested Geilo. Modulene er nedskalert og tilpasset bransjeprogrammet. Alle emnene og temaer kan tas selvstendig og i vilkårlig rekkefølge. Målet må gjerne være i fremtiden å kunne lage en sammensatt fagskolegrad.
Bærekraftig reiseliv og destinasjonsutvikling
· Har kunnskaper om fellesgoder slik som stier, løyper i landskapet.
· Har kunnskaper om utvikling, forvaltning og kommersialisere av landskapet i et bærekraftig perspektiv.
· Kjenne til måten for Destinasjonen kan kontinuerlig jobbe for å forbedre sin forretningspraksis og forholdet til lokalsamfunnet, basert på bærekraftige prinsipper.
· Kan vurdere bærekraftige forretningsmodeller med tanke på virksomhets- og kundeverdi i reiselivet.
· Har kunnskap om hva det innebærer å drive en restaurant og hvilke økonomiske og konseptuelle utviklingsmuligheter bransjen har ved utøvelsen av profesjonell drift.
· Kan anvende verktøy til modellering og analyser av planlegging og drift av restauranter, herunder vaktlister, forbedringsprosesser, roller og funksjoner.
· Har kunnskap om innkjøp, lagerhåndtering og svinnproblematikk i forhold til mat og drikke.
· Har kunnskap om produksjon og servering av mat og drikke.
· Har kunnskap om jordsmonnets og klimaets betydning for smak i jordbruksprodukter.
· Har kunnskap om menyer, menyutvikling og -planlegging, prising og pristeknikker.
· Har kunnskap om utvikling av forretningsmodeller, forretningsplan og markedsplan.
· Kan vurdere attraksjoner og opplevelser i et markedsorientert perspektiv.
· Har kunnskap om merkevarebygging, markedskommunikasjon, prising og salg.
· Har kunnskap om digitale distribusjonskanaler og stedsmarkedsføring.
Kommunikasjon, formidling og språk
· Refleksjon over egen læring
· Har kunnskap om språket som verktøy for god kommunikasjon og kjenner til norsk og engelsk fagterminologi innen sitt fagområde
· Har kunnskap om grammatikk, sjangerforståelse samt språklige, stilistiske og grafiske virkemidler i tekst.
· Kan kommunisere på norsk og engelsk
· Kan kommunisere på en tydelig og forståelig måte
· PC som arbeidsverktøy
· Integrerte arbeidsverktøy
· MS Office 360
· Digitale plattformer for kommunikasjon
· Har kunnskap om hvilke offentlige krav, lover og regler som gjelder for næringen og hva dette betyr for ledelse av hotellbedrifter.
· Har kunnskap om ulike roller som hoteller innehar for utvikling og drift av destinasjoner i samarbeid med øvrige aktører.
· Har kunnskap om verktøy til modellering og analyser av planlegging og drift av hoteller, herunder kapasitetsstyring, strategisk prising og markedsundersøkelser.
· Har kunnskap om etterspørsels- og tilbudsmekanismer knyttet til dynamikken i hotell- og reiselivsnæringen relatert til prising, kostnader, omsetning og investeringsaktivitet.
Påmelding til kursene gjør du her.
Mer om kursene
Sted: Nettbasert
Lengde: ca. 10 uker
Studie modell: Samlingsbasert nettstudie
Omfang: Ulikt omfang pr. emne
Kostnad: Ingen kostnad
Oppstart: Høst 2021
Jeg er med
Jeg er en av dem som underviser gjennom disse bransjekursene, og har delt mine erfaringer og kunnskap gjennom kurset «Bærekraftig reiseliv og destinasjonsutvikling».
Nå skal jeg gjøre det igjen, når bransjekurs nr 5 starter opp.
Gjennom kurset er det også lagt opp til mye personlig veiledning, og kursdeltagerne oppfordres til å jobbe med caser som er relevante for arbeidsoppgavene der de er.
På denne måten får også arbeidsplassen og kollegene umiddelbar glede av medarbeiderens kompetanseheving. Dersom to eller flere studenter fra samme arbeidssted ønsker å samarbeide under kurset så er dette absolutt mulig.
Ta kontakt med meg dersom du ønsker mer informasjon. Og påmelding skjer her.
Del gjerne artikkelen med personer du tror vil ha nytte og glede av å vite om bransjekursene.