Det eneste man kan lære av dette - er hvordan det ikke skal gjøres
Storsmell for den populære restauranten - og for eieren
(ODD ROAR LANGE): Hvis man driver hotell, restaurant, campingplass, kafé eller annet innen reiseliv så er det ikke til å unngå: Man kommer før eller siden borti dager man helst ikke ønsker å stå opp.
Fordi alt går galt, og på toppen av det hele, er det den samme dagen som en av landets viktigste matanmeldere dukker opp.
Slik må det kanskje føles for innehaveren og eieren av den populære restauranten Egget i Stavanger.
Da alt gikk galt
«Egget i Stavanger har lenge vært en av de hotteste, uformelle spisebulene i Norge. Men siste besøk var bare skuffende og trist.», starter VG-anmelderen sin artikkel.
Vi aner hvor det bærer av gårde - og når han følger opp med:
«Det er leit å måtte si det, men sjelden er jeg blitt mer skuffet over et restaurantbesøk. Stemningen i det røffe, ujålete lokalet var forsåvidt bra, men det skyldtes nok mer at det var helg enn mat og drikke», skjønner vi at dette blir mer enn en dårlig dag på jobben for både ledelsen (det er alltid her ansvaret og problemet ligger) og de ansatte.
Det skjer, nesten på dagen etter at lokalavisa Stavanger Aftenblad ga Egget terningskast 5 i denne artikkelen.
Mens VG ender med bare 2 øyne på terningen i sin vurdering.
Nei, slik må du ikke gjøre det
Det kan være mange årsaker til at Egget ender med knust skall denne gangen. Jeg tar ikke stilling til om VG treffer blink eller om det er restaurant Egget og kjøkkenet som bommer.
Eller om det er noe midt i mellom.
Men, én ting er i alle fall verd å merke seg: Det er mange måter å svare på når kunden klager. Men ingen av dem bør være slik de medarbeiderne på Restaurant Egget læres opp til.
For når innehaveren får anledning til å svare på kritikken fra restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen, velger vedkommende å bruke anledningen på aller dårligste måte:
Daglig leder melder via en av sine ansatte; «jeg er ikke interessert i å svare på en slik tullete anmeldelse».
Her snakker vi terning 1.
Lær - hvordan det ikke skal gjøres
Det er mange unge restaurant- og reiselivsstudenter som i disse dager jobber iherdig for å bli neste generasjons foretrukne ansatte. Enten fordi de skal jobbe hos andre, eller fordi de vil starte noe for seg selv.
De kan lære mye av daglig leder ved restaurant Egget i Stavanger:
Og den aller viktigste lærdommen er å få med seg hvordan det ikke skal gjøres.
PS; Hva mener publikum om restaurant Egget?
Det finnes få ferske anmeldelser på Tripadvisor. Men her kan du se hva gjestene mener.