Slik lager du pinnebrød på tur
Dette er de Luxe-utgaven
Pinnebrød vekker mange gode turminner hos oss. Enten det endte med at pinnebrødet svidd utenpå og fortsatt rått inni, eller det ble kanskje slik det skal være: perfekt gjennomstekt og en gyllen brunfarge utenpå.
I dag forteller jeg deg hvordan du lager en de Luxe-utgaven av et pinnebrød. Jeg har laget denne artikkelen for rbnett sine lesere i påsken. Les den så får du alle opplysninger du trenger. Her får du også vite hvordan dette blir bedre enn alle andre pinnebrød du har laget.
Og du trenger bare:
1 kg hvetemel
1 pk tørr eller fersk gjær
litt olje
1 ts salt
1 ts kardemomme
4-5 dl lunkent vann
Til de Luxe-maten trenger du blåbærsyltetøy/bringebærsyltetøy eller annet favorittsyltetøy - samt meierismør.
Vedbål eller litt "juks"
Pass på at bålet får brent ned til det bare er en glohaug igjen. Det er denne som du skal bruke. Det går selvsagt an å bruke grillkull istedet for ved. Men husk tålmodigheten. Det er den som redder det gode resultatet for deg.
Og husk: ikke for tykk deig rundt pinnen.
Her finner du de andre oppskriftene jeg har delt i påsken. Pannekake på tur