Her får du en cocktail som gir deg sommerfølelse - på og i et Glass
Dette er oppskriften på en veldig god sommer
(Odd Roar Lange): Hva er det egentlig som skaper sommerstemning: Solnedganger, lukten av grillmat, jenter i sommerkjoler, gutter med sommerhatt - eller en duggfrisk øl på uterestauranten?
Eller hva med en god sommercocktail?
Gode råd for sommeren
Simon Nett fra Solera Uteliv var forleden på Glass Restaurant & Bar i Molde for å gi smarte råd for sommerens cocktails. Litt lengre nede ser du hva han presenterte.
Sommeren for to år siden fikk Molde sin nye kaikantrestaurant Glass Restaurant & Mat. En søsterbedrift til Syd Vin & Matbar som ligger vis-a-vis.
I løpet av den korte tiden ved kaikanten i Molde har Glass Restaurant & Mat seilt opp til å bli byens mest populære og suksessrike restaurant. Omsetningsmessig er den på høyde med Egon som også tjener penger på frokostservering for Thon Hotel Moldefjord.
Egonkjeden, som rett nok henvender seg til et annet publikum, har jeg omtalt tidligere.
Kvalitetsmessig er Glass Restaurant & Bar et gigantskritt foran!
Hvorfor er de best?
Både på grunn av godt kjøkken og gode vinkunnskaper. Og ikke minst for høyt nivå blant serveringspersonalet. Ikke nødvendigvis på teoretisk fagkunnskap og utdanningsnivå, men på god service, et smil og jevnt jevnlige besøk ved bordet. Ja, vi liker å bli sett av kelnerne!
Nå har Glass også hatt den første av årets cocktailpresentasjoner, og lansering av Calle Fegth´s rosevin (mer om den senere).
Og med konsert med ungdommenes musikk- og teatergrupp Lærlingan fra den lille intimsecenen og Lounge-DJ utover natten har Glass funnet en suksessoppskrift som jeg håper de fortsetter med utover sommeren - hver sommer. Hyggelige og god musikk på et moderat lydnivå får folk til å trives - lenge. Slikt blir det god butikk av.
Det er ikke alltid så lett å skape sommerstemning i Molde. Men de klarer det med et glass - på Glass.
Oppskriften på en god sommer
Basil Fawlty
10 cl Rutte Dry Gin 4
10 cl god tonic - f.eks Fever Tree
4 blad basilikum
4 brinegbær
Fyll i et stort vinglass med is, deretter gin og tonic, pynte med bringebær og basilikum.
Clover Club
4 cl Rutte Dry Gin
6-8 bringebær
4 cl sitronjuice
3 cl sukkerlake
1 dash eggehvite
Slik gjør du det: Mudle bringebærene i en shaker, alt flytende tas i shakeren uten is, fyll deretter på med is og shake på nytt i 10 sek. Sile det hele over i et avkjølt vinglass.
Limoncello Bringebær Spritz
16 cl prosecco eller annen tørr musserende vin
4 cl limoncello, fortrinnsvis fra Sorrento
Toppes med Farris i et stort vinglass fylt med is
Moscow Mule
4 cl Stolichnaya vodka
10 cl Ginger Beer
En halv lime skives oppi.