Blomsterpiker og staute karer

Når hjemmelaget spiller opp til dans er det duket for suksess. Ekte festivalglede - med blomster i håret.

Musikkfestivalen Trollrock, som så dagens lys på Beitostølen for tre år siden, har hatt tre flotte dager med godt besøk og god stemning. Næringslivet tjener (anslagsvis) 5 millioner kroner kroner på festivalen, som er blitt en økonomisk suksess. Og nå gjelder det å unngå voksesmertene som rammer mange andre festivaler.

 

Hjemmeseier

Og med valdresbandet Staut som siste artist ut på hovedscenen ble det en knallkveld på Beitostølen i går. Et stappfullt festivalområde ble til en blanding av allsang-på-fjellgrensen og gedigent dansegulv. Det var ikke plass til surpomper som irriterte seg over at man sølte litt øl fordi man ble dyttet borti av smilende og syngende publikummere.

Staut fra Valdres. Foto: Jakob Aarø Lange

Staut fra Valdres. Foto: Jakob Aarø Lange

Og blomsterpikene var selvsagt på plass:-)

Tidligere på ettermiddagen og kvelden hadde både AdmiralP og Kurt Nilsen fikset godstemning.

Kurt Nilsen på årets Trollrock. Foto: Jakob Aarø Lange

Men det var folkrockgruppa Staut - med  Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar, mandolin), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor), Dag Arve Sandnes (gitarar, mandolin) og Torgeir Bolstad (kontrabass, kor) som fikk stemningen til himmels.

Jeg mente i går kveld at gruppa var fjellets svar på DDE :-) Men ble kraftig korrigert av andre tilhørere (til tross for at jeg mente det var en hedersbetegnelse).

Her er resten av turnèlisten dersom du vil høre og vurdere selv.

Hjemmefavoritten Staut scoret fullt hus.

Folkelige tekster, enkle akkorder, lettfattelige melodier og både trekkspill og fele får meg uansett til å tenke på nettopp de mestselgende nord-trønderne.

Blomsterpike i sommernatten.