Dette er Hurtigrutens tøffeste opplevelse
Noen ganger er det lurt å ta seg vann over hodet
Årets sommer i Norge var kanskje ikke den aller med tanke på forholdene for sjøbading. Den var best egnet for dem som liker kalde bad og vinterbading. Og da har du kanskje treningen?
For flere steder langs strekningen som Hurtigruten seiler er det muligheter for et vinterbad. I Vardø er det til og med en av utfluktene, der du kan bade i trygge og kontrollerte omgivelser på kaia. Vardø er Nord-Norges eldste by - og den aller mest østlige av alle byene i Norge.
Vintersesongen er allerede over oss og noen har allerede startet vinterbadesesongen. Men de fleste har ikke engang vurdert å prøve... Men i Vardø er det temmelig kaldt i vannet - hele året.
Hurtigruten har inngått et samarbeide med den lokale dykkerklubben, og en av båtplassene i havna er bygget om til et lite sjøvannbasseng. Dermed kan du bade i trygge omgivelser. Og skifte gjør du i dykkerklubbens lokaler på kaikanten. Her får du også låne våtsko som brukes under badingen. Dusje gjør du tilbake på lugaren. Og så er det klart for en deilig middag.
Men hvorfor ikke?
Å bade i sjøen vintertid er ikke så ille som du tror. Når du bader i vintervann starter kroppen din umiddelbart et endorfinproduksjons-rush som vedvarer lenge etter at du har kommet på land. Dermed får du en ekstrem velværefølelse etter vinterbadet.
Her er fem kjappe vinterbadetips:
1. Bad aldri alene
2. Bruk ull-sokker eller andre badesko så slipper du å skade beina på skarpe steiner og skjell.
3. Ha tørre, varme klær liggende på land. Ha også en termos med varm drikke stående klar.
4. Ikke hopp fra svaberg eller brygger. Gå eller løp uti der du kan stå på bunnen.
5. Ta bilde og send dette til orl@thetravelinspector.no
Vi trekker ut to vinnere som får en av Hurtigrutens tøffe retro badedrakt.
Det er en damebadedrakt og en til herre.
Skriv navnet ditt eller navnet til den som bør få den i kommentarfeltet på Facebook.
Reisen til Vardø var i samarbeide med Hurtigruten. Meningen om turen er alltid mine egne.