Drømmehelg rett rundt hjørnet - sommerens vakreste eventyr

RISØR TREBÅTFESTIVAL bør du få med deg hvis du kan

FARGER: Det er et vakkert og fargesprakende syn under Trebåtfestivalen. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det finnes en rekke fine båtarrangementer rundt om i landet hver sommer. Noen av de fineste og mest fotograferte har gjerne vakre trebåter i sentrum. Og for dem som virkelig vil ha det aller beste så er det trebåtfestivalen i Risør som gjelder.
Risør Trebåtfestival har siden 1984 blitt besøkt hvert år av 10-12.000 personer i starten av august. I år er den flyttet til den andre uka i august og til 8.-10. august.

Fra bil til suite

FULLE SEIL: Vi gleder oss masse til regattaen. Foto: Odd Roar Lange

Noen av verdens fineste trebåter får plass innerst i vågen i Risør, og på kaiene rundt er det håndverksboder, trebåtbyggere og en rekke andre som får plass. Mens bygatene ellers i Risør syder av sommerliv.
Første gangen jeg besøkte Risør Trebåtfestival var på slutten av nittitallet. Den gangen overnattet jeg i bilen, siden alle hotellrom var fulle. Deretter ble det en lang pause og et hopp til de tre siste årene hvor jeg har vært på plass hvert år.
Med innsjekk i en av suitene til Det Lille Hotell. I år gjør vi det igjen. Denne gangen med en perfekt utsikt fra suiten med navnet «DS Exellensen». Navnet «Exellensen» kommer fra et dampskip fra Risør som du ville ha sett fortøyd rett utenfor rommet ditt tidlig på 1900-tallet.

Hopp i havet

Dagene starter alltid med et tidlig morgenbad ved Tangen, stedet som også er startpunktet for den flotte regattaen med vakre seilbåter og skøyter.

Det er alltid morgenbad, uansett vær. Foto: Odd Roar Lange

Ellers blir det travle dager for dem som vil ha med seg alt som skjer. Festivalen har besøk av store skuter/skip som Christian Radich, M/S Sandnes, Loyal, Karoline af Sandnes, Vema III og mer enn 100 andre små og store trebåter som sjekter, klassiske motorbåter, klassiske seilbåter, fartøyvernbåter m.m.
Utstillerne på torvet har aldri hatt så høy kvalitet av båtbyggere, tradisjonshåndtverkere og kystkultur-representasjon gjennom kystlag og formidlere, lover arrangøren.
Trebåtfestivalen gjennomfører fire ulike kurs hvor man kan lære å lage årer, lafte hus, pilfletting og matlaging av tang og tare.

VAKKERT: Det er et yrende båtliv i Risør denne helga. Foto: Odd Roar Lange

Festivalen har også en håndarbeidscafe som en sosial møteplass for de som liker å drive med tradisjonshåndarbeid som strikking, hekling, sying, stopping etc.
På konsertscenen er fredagens konsert med Trebåtens All-stars m/Kompani Bøe og lørdagens konsert med Silya & The Sailors de musikalske høyepunktene denne helga.
Kommer du til Risør og har lyst til en båt- eller reiseprat? Ta gjerne kontakt med meg.

Les alt om festivalen og programmet her.

MUSIKALSK: Det er igjen klart for konserter på scenen. Foto: Odd Roar Lange

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Vi er klare for Trebåtfestivalen 2024. Ta kontakt hvis du er i nærheten.

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her. Eller du når meg på telefon 90 58 34 85