Hotellkjeden kaster ut spritflaskene

Sterk løsning for hotellproblemet. Og nå ender avtalen med en ny skog

Scandic i Danmark går nye veier. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Overnatter du på hotell og får rom nær søppelkassene for brukte tomflasker så er det bare å forberede seg på en braksmell midt på natten. Når tomflasker skal kastes i søpla etter barens og restaurantens stengetid er nemlig lyden av tomflaskekastingen som et tordenskrall. Har du opplevd det, så skjønner du hva jeg mener.

Men nå har den danske delen av hotellkjeden Scandic funnet en løsning på det hele. De 27 danske Scandichotellene bytter ut spritflasker med noe helt nytt.
Hotellkjeden har inngått et nytt og utvidet samarbeid med den danske distributøren av økologisk, lokal sprit, Local Spirits. Spritprodusenten bruker i følge Scandickjeden verdens første sirkulære leveringsløsning. Denne løsningen erstatter tradisjonelle glassflasker med gjenstørre spritbeholdere.

Stor reduksjon

Samarbeidet reduserer Scandics forbruk av glassflasker til sprit med 70 prosent, noe som kjeden opplyser vil redusere CO2-utslippet med opptil 90 prosent.
Glede over lokale produkter Scandic har egentlig samarbeidet med Local Spirits siden 2022, men nå har samarbeidet blitt utvidet slik at leverandøren fremover vil stå for 85 prosent av spritsortimentet ved slutten av året. Leverandørens beholdere erstatter 1.000 flasker og kan gjenbrukes minst 150 ganger. Nyheten har fått stor oppmerksomhet i Danmark, og er blant annet ontalt av det danske reisenettstedet Turisme24.dk (krever innlogging)

Gode erfaringer

- Jeg er glad for at vi utvider samarbeidet med Local Spirits til alle våre 27 hoteller. Våre erfaringer viser at både bartendere og gjester setter stor pris på kvaliteten på produktene og den lokale historiefortellingen. Det gir glede både å tilberede og nyte velsmakende og økologiske cocktails, og at vi kutter tusenvis av glassflasker på hotellene, gjør samarbeidet enda bedre, sier Scandics F&B-direktør Karsten Felvang Nielsen i en pressemelding.

Planter en skog

Scandic skal være den første større hotellkjeden som bruker Local Spirits som hovedleverandør. Som en del av avtalen skal bonus Local Spirits et nytt tre i Malaysia for hver 4,5 liters spritbeholder (en såkalt ecotote) som leveres til Scandic, forteller Turisme24.
Foreløpig består det aktuelle området i Malaysia bare av 336 trær. Men målet er at det på bakgrunn av den danske avtalen skal plantes en helt liten skog,
Hotellgjestene hos Scandic skal kunne følge skogplantingen ved å skanne en QR-kode når de sitter i hotellbaren.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.