Dette er krise, Bergen. Dette er virkelig bånn i bøtta

Kan noen jevne Fisketorget med jorden?

Dette skulle ha være Bergens stolthet. Foto. Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Reiselivslandet Norge har mange attraksjoner, Noen gode, noen sånn midt på treet og noen virkelig på bånn. Men er det noen som er dårligere enn Fisketorget i Bergen? Jeg tviler. Eller, jeg er egentlig ikke i tvil. Det er bått ibøtte.

Sirkus Vågen

Jeg snakker om det utendørs firsketorget, innerst i vågen i Bergen sentrum. Fisketorget med den lange historien. Der hundretusener av gjester passerer hvert eneste år. Jeg har ikke sett maken til elendig produkt.
Jeg forsøkte å ignorere det. Men klarte det ikke.
Fisketorget skal være en av Bergens stolthet. Det er blitt byens skam. Det er rett og slett utilgivelig å ha noe slikt midt i byen ved turistsesongens start. Et fiolett sirkustelt som har sett sine beste dager forlengst. Og innenfor de slappe teltveggene., uinspirerte forhandlere uten stolthet (ganske forståelig) både for produktene og rammen.

Sirkus fisketorget må legges ned og bygges opp på nytt. Foto: Odd Roar Lange

Bergen er virkelig «nåkke for seg sjøl». Denne gangen med negativt fortegn. En by som elsker å være stolt av seg selv, menneskene, historien, Torgalmenninngen, buekorpsene, Løvstien, 17-maiprosesjonen og Brann - for å nevne noe.
idligere også av fisketorget. Så er det altså blitt en skamplett.

Riv skiten

Det må da være noen som kan rive skiten og ta et grep som er byen og Vågen verdig? I en by som skaper hotellhistorier og restauranthistorier med nyskapinger hele tiden. Helt fabelaktig. Ta bare en tur til Skostredet og nærområdene. Men - ikke til fisketorget!
Hvis ikke politikerne er i stand til å ordne, så må jeg nesten foreslå sivil ulydighet. Til taktfaste slag fra ærverdige Dræggen Buekorp. Riv ned hele greia. Gi Bergen et fisketorg man kan være stolt av!

Ingen kan triver her. Foto: Odd Roar Lange

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.