Her finner du Oslos nye ølkultursenter
Skål, nå kan du bli med på øl-reise
(ODD ROAR LANGE): Det luktet øl og malt over øvre Grünerløkka da Ringnes tappet øl i sine ærverdige bryggerilokaler. Men flyttet ølet ut og boligeiere inn. Nå har det skjedd noe i Ringnesbygget i Oslo.
– I de samme lokalene som det første Ringnes-ølet ble tappet for over 140 år siden, åpner Ringnes nå i oktober et helt nytt brygghus og ølkultursenter. Her er målet å dele kunnskap om øl med byens befolkning i historiske omgivelser.
En spennende reise
– Her skal gjestene få smake på mye spennende øl, både fra Ringnes, men også fra andre gjestebryggerier. I tillegg får de muligheten til å lære om ølets historie og betydningen av bryggerivirksomheten som de to brødrene Ellef og Amund Ringnes startet på Grünerløkka i 1876, sier Anders Røed, administrerende direktør i Ringnes i en pressemelding.
Satser på øl og smørbrød
Sammen med godt drikke, hører god mat. Brygghuset har valgt å servere smørbrød sammen med øl. Det er ikke et tilfeldig valg.
– Øl og brød er laget på samme basis. Det gjør at de passer sammen rent smaksmessig. Vi jobber med ulike råvarer og ingredienser i både øl og smørbrød for å skape spennende kombinasjoner og variasjoner, forteller Røed.
Spesialtrente ølverter
For å ta gjestene med på en reise og skape gode opplevelser, er det avgjørende at de ansatte har genuin interesse, kunnskap og kompetanse rundt historie, brygging, øl og mat.
Se bildene fra ølkultursenteret
– Våre ølverter er spesialtrente, og er en nøkkelressurs. Kunnskap og ikke minst formidlingsevne er grunnleggende for å veilede gjestene og skape entusiasme rundt bordet, sier Anders Røed.
Ringnes Brygghus har adresse Thorvald Meyers gate 2. er godkjent for 180 personer. Åpningstidene vil i utgangspunktet være fra kl. 12.00-2400 på mandag til torsdag
og 12.00 - 01.00 fredag og lørdag. Søndager er det stengt.
Vil lære publikum å smake
Ringnes har utviklet et eget system for å lære gjestene å gjenkjenne smakene på ulike typer øl. Med denne metoden skal gjestene lære å spesifisere hva de liker eller ikke liker med en spesiell bokkøl eller IPA. Ved å kunne beskrive dette, har de langt større sjanse for å finne en øl de liker neste gang de bestiller. – Det finnes jo så mange ulike varianter selv innenfor samme ølstil. Dette er ølkunnskap i praksis, forklart på en enkel måte, sier Røed.
Gjestebryggeri ønskes velkommen
I tillegg til å la gjestene smake på Ringnes’ egne ølvarianter, har Brygghuset planer om gjestevisitter som sikrer andre bryggerier en plass. Da tar man inn øl fra det aktuelle bryggeriet, samtidig som det utvikles et eget samarbeidsbrygg man kan nyte mens man hører et lite foredrag om gjestebryggeriet. Dette vil rullere jevnlig med nye gjester og bryggerier.
– Det er viktig å ikke bare vise frem Ringnes, men også andre bryggeriers kompetanse, øl og historie, mener Anders Røed.
Les mer om Ringnes Brygghus her.