HURTIGRUTEN SERVERER DETTE - MEN DET SMAKER HELT #$*%#* !

Etter denne opplevelsen kommer du neppe til å be om påfyll.

Er du klar for en skje tran.                                                         Foto: Odd Roar Lange 

(ODD ROAR LANGE): Har du reist med Hurtigruten de siste årene så har du garantert lagt merke til at de har oppgradert menyene kraftig. Ut med prefabrikkerte hamburgere og pommes frites.

Les mer: Derfor er hurtigruteseilasen blitt en gourmetopplevelse

Inn med mat som er signaturretter fra steder som Hurtigruten seiler forbi. Lammekjøtt, laks, klippfisk, øl, multe, likører, sjokolade, is. Dette er bare noe av det som har lokal forankring. 

Smaksopplevelser for tøffinger

Men, ikke alt som serveres som bord frister til gjentagelse ...
Når skipene passerer Polarsirkelen er det vanlig å enten arrangere små konkurranser i en av salongene eller å samle de reisende på akterdekket.

Her får de en liten forklaring om fenomenet polarsirkelen og litt om området skipet seiler i. 
Og seiler du på ett av skipene som har et ekspedisjonsteam om bord, for eksempel «MS Nordkapp» så er det også servering på dekk. 
Og tro det eller ei: passasjerene stiller seg gjerne i kø for å smake på tran!
De færreste - om noen - tar mer enn én skje. 

Tran er ikke slik det var i «gamle dager», men det smaker fortsatt ikke godt. Foto: Odd Roar Lange

Derimot er det gode muligheter for å ta bilder av medpassasjerer som skjærer morsomme grimaser.

Nå kan du også redde smaksløkenes gode opplevelser av polarsirkelen ved å kjøpe et glass musserende vin - som også serveres på akterdekket.

Iskalde s(m)aker

Nå du kommer inn i skipet, på dekk 7 finner du (på «MS Nordkapp») også Multe bakeri og iskrembar

Er du klar for en smakstest?
Foto: Odd Roar Lange

Og her får du virkelig utfordret smaksløkene. For her kan du kjøpe kule-is med smaken av rå natur. Nemlig med smaken av Lofotpils, eller kule-is med smaken av tørrfisk (tørket og saltet fisk).
Det smaker ille. Dessertis med klippfiskebiter er virkelig tøffe greier - og noe du ikke en gang skal tenke på hvis du er litt sjøsyk.
Deretter fortsatte smakstesten: is med brunostsmak og is med akevittsmak. 
 

Kjør på - her skal kroppens tåleevne testes.

Og dette er selvsagt mer en gimmick enn et av de gastronomiske produktene på skipet
Og gjestene elsker det. Det vil si, de elsker å prøve den underlige norske iskremen.

Og - siden isdisken er full av andre og mer «normale» smaker også, så kan du avslutte med is med rabarbrasmak, vaniljesmak eller sjokolade.

Skeptisk under smakstesten av is med klippfisk - forståelig nok.      Foto: Odd Roar Lange