Slik får du alltid det beste hotellrommet

Dette gjør jeg alltid når jeg sjekker inn på hotell

Husk å spørre når du sjekker inn. Foto: Odd Roar Lange

Hello, World!

Når du skal bo på hotell handler det om mer mye mer enn bare prisen for oppholdet. For hvem vil ikke ha det beste rommet uten at det koster noe ekstra?
Det er stor forskjell på å bo på hotell og bare det å ha en enkel overnatting før man haster videre.
Derfor handler alltid om å gjøre oppholdet ditt best mulig, og det dreier seg om de små detaljene som gjør den store forskjellen.
Her er sjekklista du alltid bør følge når du sjekker inn på et hotell.

Bytt rom hvis du er misfornøyd.

Du vil sannsynligvis heller ha rom med utsikt til sjø, fjell, byen eller parken, og helst ikke utsikt mot bakgården.
Derfor bør du sjekke litt på forhånd, og senest ved ankomst, hvor de beste rommene er.
Og deretter er det bare å spørre om å få et av disse rommene når du bestiller - eller når du sjekker inn.
Eventuelt: be på en høflig måte om å få bytte hvis de gir deg et annet rom enn det du ønsker.

Det største rommet

Foto: Odd Roar Lange

Hjørnerommet på hotellet er de største. Og unngå selvsagt alltid hotellrom rett over nattklubben eller festlokalet. Dette er enklest dersom du går for en tidlig innsjekk på hotellet. Men helst etter at utsjekkingsrushet etter frokosten er unnagjort.

Gratis ekstrainnhold

Foto: Odd Roar Lange

Gratis og godt Internett burde være en selvfølge på alle hotell, men slik er det ikke alle steder. På noen hotell er det stor forskjell på dekningen fra rom til rom. Dersom du får dårlig Internett bør du enten be om et annet rom, om avslag eller et annet godt tilbud.
Hotellene har ofte mye mer å gå på enn gjestene tror. Unngå ekstraoverraskelser og ekstra kostnader. Sjekk derfor at frokost er inkludert i prisen.
Spør om dette ved innsjekking, og spør om å få det inkludert så vil du (forbausende) ofte oppleve at det ender opp som en gratis service fra hotellet.

De gode samarbeidspartnerne

Hotellene har ofte samarbeidspartnere som du kan benytte deg av, rimelig eller gratis. Det kan være spaanlegg, treningsstudio eller kulturopplevelser som hotellet har avtale med.

Spør også om dette allerede ved innsjekking eller send dem en e-post før ankomst slik at du ikke oppdager det først når du sjekker ut og oppholdet er over.

Kostbare turistfeller

Når du bor på hotell og velger å kjøpe billetter til regionens turistattraksjoner direkte fra hotellresepsjonen, vil du ofte oppleve at de har et ekstra påslag i prisen. Noe skal de jo tjene penger på.
Sjekk derfor direkte ved attraksjonen hva som er prisen der.
Husk at det kan lønne seg å betale en euro eller to ekstra for å unngå enorme køer ved for eksempel Eiffeltårnet, Colosseum, Vatikanet og så videre. Spør gjerne hotellets concierge om tips til annet enn byens eller stedets mest kjente «turistfeller». Ofte er disse mye billigere/gratis - og veldig mye hyggeligere.

Tidlig innsjekking

Ofte kan du få rom flere timer før ordinær innsjekking starter. Husk å spørre om muligheten for tidlig innsjekking.

Sen utsjekkingstid

Foto: Odd Roar Lange

Hvorfor ikke beholde rommet så lenge som mulig? Da kan du ta en dusj etter reisens siste rundtur i byen før du setter kursen mot flyplassen. De fleste hotell kan gi deg mange timer ekstra helt gratis, mens andre tar en 100-lapp i betaling. Det kan det absolutt være verd.

Gratis oppgradering

Husk å bestille og eventuelt betale hotelloppholdet direkte via hotellets hjemmeside. Ikke bruk tredjeparts bookingsider. Hotellene gir de beste rommene til dem som booker direkte, og dersom du har betalt hele summen direkte til hotellet så er det mye lettere å få en oppgradering uten å betale ekstra for det.

Et stille rom

Jeg har nevnt det før, og gjentar det gjerne: Pass på å få rom som ikke ligger rett over nattklubben eller like inntil heisen. Dette kan være forskjellen på en god natts søvn og et søvnløst mareritt. Dersom du oppdager dette etter at du har fått romnøkkelen, gå tilbake til resepsjonen, vær høflig og be om et nytt rom.

Foto: Odd Roar Lange

Bonustipset:

Husk at hotellet har flere gratis toalettsaker enn de du finner på badet på rommet. Dersom du trenger noe ekstra, slik som barbersaker, tøfler, sysaker, skopussesaker og liknende, spør etter det i resepsjonen. De kan ofte låne deg et en mobillader eller ladeadapteren som du har glemt å pakke med deg den

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.