Lokker sydenturister med mer vin
Det bør være en overkommelig oppgave
(ODD ROAR LANGE): Det er mange grunner til at nordmenn velger en av kanariøyene som sitt feriemål. Vin kan være en av dem. Og nå ønsker myndighetene å øke fokuset på lokal vin. Nå kan du nemlig oppdage Kanariøyenes vinhistorie igjennom flere unike vinruter på øygruppa. Kanariøyene har mange prisvinnende og unike viner, spesielt fordi de lages på druer som kun finnes her.
Lang tradisjon
Kanariøyene har en lang tradisjon for vindyrking. De første plantasjene dukket opp allerede på 1400-tallet, da de første europeerne slo seg ned på øygruppen. Øyenes mikroklima og dets dramatiske høydeforskjeller gir opphav til øygruppens produksjon av viner med mange unike egenskaper.
Innhøstingssesongen går fra august til oktober og hele året, og nå satser øygruppen spesielt på å fremme vingårdene som destinasjon blant besøkende turister. I denne perioden tilbys det guidede turer og vinsmaking for alle vininteresserte.
Her er fem av vingårdene som kan besøkes på Kanariøyene.
El Níspero på La Palma
Eufrosina Pérez driver vingården El Níspreo på øya La Palma og er et stort navn innen vinproduksjon på Kanariøyene, kjent for å produsere en av de beste kanariske hvite enkeltdruevinene laget av albillo-druen. Vinene fra La Palma er lagret på eikefat og kommer fra vinstokker dyrket på vulkansk jord. Disse to egenskapene sammen med druesorten gir vinen sin karakteristiske smak.
Bodega Soterana på El Hierro
Den minste øya på Kanariøyene, El Hierro, har småskala vinproduksjon, men med viner av høy kvalitet. En av de små vingårdene på øya er det familieeide Bodega Soterana, som produserer viner fra druesortene Verijadiego Blanco, Bremajuelo, Uvalillo og Listán Blanco. El Hierros sørvestlige beliggenhet bidrar til friske og mineralrike viner med stor karakter og kompleksitet. Bodega Soterana, som ligger i La Frontera kommune, ønsker besøkende velkommen til blant annet guidede turer i vingården og vinsmaking.
Bodega Vulcano på Lanzarote
For å beskytte vinstokkene mot sterk havvind, må de lokale vinbøndene på Lanzarote ty til forskjellige metoder. Vingården Bodega Vulcano, for eksempel, planter vinstokkene bak en beskyttende vegg av vulkansk stein. Bodega Vulcano ligger i Tías og er vel verdt et besøk, her kan du nyte de vakre omgivelsene og kjøpe vinen deres i tilhørende gårdsbutikk.
Tagalguén på La Palma
Victoria Torres driver vingården Tagalguén på La Palma. Hun lager alle sine viner på en håndverksmessig måte, med spontangjæring og uten kjølekontroll. Vingården følger økologiske prinsipper med en biodynamisk filosofi hvor det kun brukes plantepreparater. Mye av arbeidet ute i vinmarkene gjøres fortsatt for hånd. Hennes største vingård ligger i Fuencaliente og vinene derfra er etterspurt ikke bare i Spania, men også på det internasjonale markedet, som i Japan.
Bodega Comarcal Valle de Güímar på Tenerife
Den største øya på Kanariøyene og også øya med størst vinproduksjon er Tenerife. En av vingårdene som bør besøkes på øya er Bodega Comarcal Valle de Güímar, som produserer vinen Brumas de Ayosa Malvasía Aromática. Denne vinen tok også med seg Kanariøyenes beste vin 2023 i den offisielle Agrocanarias-konkurransen, en konkurransen arrangeres årlig av Islands Institute for Food Quality (ICCA) og i tillegg til prisen ble seks andre viner produsert av Bodega Comarcal Valle de Güímar premiert.
Om The Travel Inspector:
Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.
Om Odd Roar Lange:
Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.