Hotellene ansetter: Du tror det ikke før du ser det

Hoteller ansetter uvanlige eksperter for å skape unik identitet

STIKK INNOM: Ta en tur innom The Ritz i London. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE) Hoteller har de siste årene utvidet staben med overraskende roller for å gi gjestene en helt spesiell opplevelse. 50 Best har samlet noen av de mest uvanlige stillingene som bidrar til å redefinere hva ekte gjestfrihet kan være.
50 Best kårer verdens beste restauranter og barer Har blitt en global autoritet innen gastronomi og drikke. 50 Best har i over 20 år kåret verdens beste restauranter og barer. I fjor har startet de også å rangere hoteller.
Og nå har de altså plukket ut noen av de absolutt ,mest spesielle hotelljobbene rundt om i verden.
Kanskje noe å søke på hvis du er lei av jobben din?

Peisbutler på The Newbury i Boston

Her kan gjestene velge mellom ulike tresorter som bjørk, lønn og kirsebær til peisen. Butleren tenner og passer bålet, så gjestene kan slappe av med en drink.

Stemningsdirektør på Chateau Marmont i Los Angeles  

Arman Nafeei har ansvaret for musikken på det legendariske hotellet. Hans nøye kuraterte spillelister bidrar til den unike stemningen.

Leopardguide på Suján Jawai i Rajasthan

Spesialiserte guider med unik kunnskap om områdets leoparder tar gjestene med på safariturer morgen og kveld. 

Temester på The Ritz i London

Giandomenico Scanu er hotellets egen sertifiserte temester. Han reiser verden rundt for å finne sjeldne teblandinger til den berømte afternoon tea-seremonien.

Velværebestemor på Chablé Yucatan i Mexico 

En eldre kvinne guider gjestene gjennom mayainspirerte velværeritualer og behandlinger.

Røkelsessommelier på Shangri-La Al Husn i Muscat

Khaled al-Amri er verdens første røkelsessommelier og deler sin kunnskap om den tradisjonsrike harpiksen.

Insektskonsulent på The Newt i Somerset

Entomologen Thomas Oliver kartlegger insekter på eiendommen og skaper habitater for å lokke dem tilbake.

Musikkbransje-kontakt på Geejam på Jamaica  

Hotellet har et eget A&R-team (Artists & Repetoire) som kan skaffe musikere, ordne kontrakter og videoinnspilling for gjester som vil lage musikk i studioet.

Det finne også en rekke andre utrolige stillinger på oversikten til 50 Best. Du kan lese mer om det her.

Om 50-best-merkevaren

50 Best-merket er en av de ledende autoritetene innen global gastronomi og den internasjonale drikkescenen, og fremhever verdensomspennende trender samt presenterer fantastiske restauranter og barer fra alle verdenshjørner.

Lister og arrangementer

I løpet av de siste 20 årene har 50 Best gitt god veiledning gjennom sine lister og arrangementer for gourmeter og cocktailentusiaster, inspirert forbrukere til å reise og oppdage restauranter og barer, løftet frem fremadstormende kokker og bartendere, utforsket mat- og drikketrender, og fremhevet subtiliteten og kompleksiteten i ulike mat- og drikkekulturer fra hele verden.
The World’s 50 Best Restaurants ble etablert i 2002 som merkets første globale gjennomgang av enestående matopplevelser og har siden blitt publisert årlig.
I 2013 utvidet 50 Best med lanseringen av sine to første regionale lister: Asia’s 50 Best Restaurants og Latin America’s 50 Best Restaurants.
I 2017 overtok selskapet The World’s 50 Best Bars, som hadde blitt publisert siden 2009, samt Asia’s 50 Best Bars, publisert siden 2016. Her har også norske bare fått plass.

Reisetips

I 2019 lanserte merket 50 Best Discovery, en plattform med fokus på reise og opplevelser, som fremhever tusenvis av barer og restauranter over hele verden anbefalt av 50 Best Academy of experts.
I 2020 utviklet 50 Best det nye programmet 50 Best for Recovery for å støtte gjestfrihetsbransjen under koronakrisen, og samlet inn 1,29 millioner dollar til ideelle organisasjoner og globale serveringssteder.
Deretter utvidet de sitt engasjement for bransjens fremtid i 2021 med lanseringen av 50 Next, en liste over unge mennesker som bidrar til å forme gjestfrihetens fremtid, blant anent med flere stipender.

50 best stories

Utvidelsen fortsatte i 2022 med lanseringen av Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants og North America’s 50 Best Bars. I 2023 beveget merket seg inn i et nytt område innen gjestfrihet med lanseringen av The World’s 50 Best Hotels.
Som en global guide for mat-, drikke- og reiselivselskere som ønsker «noe ekstra», har 50 Best satset på å fokusere på gjestfrihet gjennom både sine lister, digitalt fortellinger og i sosiale medier.
Merket eier flere anerkjente plattformer som blant annet 50 Best Stories, deres nyhets- og funksjonsnettsted #50BestTalks, som er et signaturarrangement for tankelederskap; til sist altså og 50 Best Explores, som omtales som en global reiseserie som viser frem skjulte perler for reisende.

Styrker gjestfriheten

50 Best har i følge sine nettsider som mål «å samle fellesskapene i gjestfrihetssektoren for å fremme samarbeid, inkludering, mangfold og oppdagelse, samt bidra til positiv endring.«
Lanseringen av The World’s 50 Best Hotels i 2023 representerte derfor det neste steget for merket i å bli det beste nettstedet for hele forbrukeropplevelsen – fra reiser og hotellopphold til mat og drikke.
50 Best-merket er basert i Storbritannia og eies og administreres av William Reed, skriver de på sine egne nettsider.