Danmark får arrangere de to neste Michelin-kåringene
Disse stedene blir vertskap for Michelin Guide-seremonien for Norden de neste to årene
(ODD ROAR LANGE): Michelin Guide tar et nytt grep. Etter at det Michelin Guide-seremonien for Norden de siste årene har blitt flyttet fra land til land får Danmark arrangere kåringen de neste to årene.
I 2025 og 2026 vil de holdt i henholdsvis Odsherred og København. Dette toårige partnerskapet skal bidra til å fremme Danmarks kulinariske utvikling, fra jord til bord.
Michelin Guide-seremonien for Norden i 2025 vil finne sted 16. juni neste år. Dobbeltarrangementet skjer gjennom et partnerskap med Food Organisation of Denmark, Visit Odsherred og Wonderful Copenhagen.
I 2025 vil seremonien holdes i Anneberg Kulturpark, Odsherred, mens 2026-utgaven finner sted i hjertet av Tivoli i København.
Danmark på topp
Med hele 31 restauranter med MICHELIN-stjerner og totalt 101 anbefalte restauranter i 2024-utgaven av Michelin Guide Nordic Countries, har Danmark utviklet seg fra å være en liten nasjon på kanten av det globale kulinariske kartet til et sted hvor matentusiaster fra hele verden kommer for å utforske, smake og nyte ekstraordinære matopplevelser. Fra Odsherred til København vil denne reisen både gjenspeile den danske kokkens utviklende filosofi – hvor de er like mye naturutforskere som innovative kulinariske kunstnere – og fremheve det harmoniske forholdet mellom land og sjø, landsbygd og by, råvarer og kreative matretter.
Toppmøte
Alle kokker med Michelin-stjerner, samt journalister, influensere, partnere og bransjeledere, vil bli invitert til seremoniene, hvor de nye Michelin-stjernene, grønne stjernene og spesialprisene vil bli kunngjort.
Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guides, sier dette:
-Vi er svært glade for å kunngjøre at Michelin Guide-seremonien for de nordiske landene vil bli presentert fra Danmark de neste to årene. Et land som har banet vei for en helt ny tilnærming til gastronomi – bærekraftig, innovativ og svært distinkt – har Danmark og dets talentfulle kokker blitt kulinariske knutepunkter som inspirerer verden. Våre seremonier i 2025 og 2026, som følges globalt, vil derfor være den perfekte anledningen til å fremme verdiene og egenarten ved den danske gastronomiske utviklingen.
Unescoparken
Michelin Guide-seremonien for Norden i 2025 vil finne sted 16. juni i Anneberg Kulturpark, Odsherred, som i dag er anerkjent som en UNESCO Global Geopark. Beliggende i de naturskjønne omgivelsene til et tidligere psykiatrisk sykehus, er Anneberg et sted der kunst, kultur og mat nå møtes.
Her får både lokalbefolkningen og besøkende muligheten til å nyte gastronomiske opplevelser, som å dra på tangsafari, delta i vin- og ølsmaking eller nyte et Michelin-stjernet måltid på Mota, parkens anerkjente restaurant.
Til København
Seremonien for Norden i 2026, hvor datoen vil bli kunngjort neste år, vil bli holdt i Tivoli i København. Med sine 181 år lange historie, regner mange Tivoli et knutepunkt for kulinariske trender. Her tilbys besøkende et bredt utvalg av matopplevelser, feirer dansk gastronomi, støtter lokale produsenter og ingredienser, og samarbeider med globale kulinariske stjerner. Fra den japanske pagoden – som tilbyr roterende pop-ups av verdensberømte gjestekokker – til den årlige Tivoli Food Festival og et ambisiøst partnerskap med Copenhagen Hospitality College.
Om The Travel Inspector:
Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.
Om Odd Roar Lange:
Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.