En bit av Norge - et tips for bedre mat
På jakt etter god mat når du er på reise i Norge? Da kan du lete etter Norwegian Foodprints. Dette er navnet på matprosjektet som Innovasjon Norge, Norges Bondelag og gårds- og bygdeturismeprosjektet Hanen, som står bak. Og det er steder som selv mener at de serverer god, norsk mat med lokale råvarer kan søke om medlemsskap. Stedene blir testet og må deretter godkjennes før de får tilbud om et medlemsskap.
Hindsæter Fjellhotell ved Sjoa er ett av i alt 58 godkjente Foodprintsteder.
- Vi valgte å bli med siden vi satser mye på lokalmat. Og for oss er det viktig at maten holder høyt nivå, sier Karola Wentzel som driver Hindsæter sammen med Andre Sundero.
Min erfaring med flere av de andre spisestedene er at de varierer veldig i kvalitet. Noen av dem sliter med å holde oppe trøkket og nivået hele året, men på sitt beste er det verd et besøk.
Foodprint er basert på lokalmat. Et begrep som er i ferd med å bli utvannet, i alle fall hva kvaliteten angår. Her kan du lese hva jeg mener om nettopp lokalmat.