THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Derfor var det fint å bo hos ukjente Louise og Christine

Du har kanskje hørt om airbnb? Men hva er det egentlig? Jeg har testet.

Her bodde vi, og kommer gjerne tilbake. Foto: Odd Roar Lange

De fleste som drar på utenlandstur velger gjerne å bo på hotell, i leid leilighet eller hytte eller kanskje hos venner.

Men det finnes andre muligheter. Som airbnb. Der du leier en privatpersons hus, leilighet eller kanskje bare et rom. Jeg var nysgjerrig, og ville teste. Nå har jeg gjort det, og her er min opplevelse:

Det første jeg gjorde var å lage min egen profil, der jeg skrev mest mulig om meg selv og koblet mine kontoer på sosiale medier til airbnb-profilen.

Hvem er du, egentlig?

For at airbnb skal være sikker på at jeg virkelig er den jeg er må jeg scanne og sende inn godkjent legitimasjon. (Denne blir ikke delt på nett).

Den sammen prosessen må utleieren gjennom. De kan også velge om de vil legge ut egne bilder eller offisielle tatt av airbnbs fotograf.

Da jeg skulle til København i august var det svært mange leiligheter å velge mellom. Jeg er godt kjent i København, og ønsket denne gangen å bo litt utenfor selve sentrum. Fordi jeg hadde egen bil og trengte gratis parkering. Selv utvelgelsen tok litt tid. Mye lengre enn valg av hotell, men det var verd det.

Avvist og godkjent

Etter at jeg valgte en mulig leilighet fylte jeg inn datoer, antall personer og betalingsinformasjon og en begrunnelse på hvorfor vi ville leie denne leiligheten. Etter kort tid fikk jeg avslag. Og måtte starte på nytt, fordi utleieren skulle pusse opp leiligheten de dagene vi skulle til København. En ny ble valgt og jeg søkte på denne. Og fikk kjapt og positivt svar.

De ville gjerne leie ut til oss. Vi utvekslet litt kontaktinformasjon og ble etterhvert enige om nøkkeloverlevering og innsjekk klokka 13.00. 200o kroner for to netter, inkl sengetøy, håndkle, wifi og vasking.

Å bo hos Louise som vi ikke kjenner.

Christine møtte oss og viste både rundt i leiligheten og viste oss et informasjonsskriv med opplysninger om ting vi burde se i området rundt. Å bo på denne måten handler om mye mer enn å sove. Du får oppleve det lokalbefolkningen får oppleve.

Noe vi benyttet oss av allerede første kvelden.

Spennende Retrokafe i Jægersborggade. Veldig hyggelig betjening. Anbefales.

bilde 2

Nørrebro er et spennende område av København og kan varmt anbefales. Det kan også leiligheten til Louise og Christine. Vi var tre personer og hadde god plass. Dette frister til gjentagelse, og jeg har blitt en airbnb-er.

Det passer perfekt for opphold som varer lengre enn én natt.

Fordeler:

Du får bo i et sted du ellers aldri ville opplevd.

Du kommer i kontakt med lokalbefolkningen.

Du får se områder som bare lokalebefolkningen kjenner til, og som du ikke finner i turistbrosjyrer.

Du får en billig overnatting.

Ulempe:

Litt mer tungvint enn å lete etter hotell

Du må vente noen timer før du får vite om bestillingen er godkjent (ikke mer enn 24 timer)

Passer airbnb for alle?

Neppe. Jeg ville ikke anbefalt det til folk som er avhengig av 100 prosent forutsigbarhet. Men for den som er nysgjerrig og åpen, men allikevel vil leie trygt og rimelig.

Jeg har en rekke venner og bekjente som har prøvd airbnb. Jeg har ikke fått en eneste dårlig tilbakemelding fra dem.

Prøv selv, og del gjerne dine erfaringer med meg.