THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Choicekjeden ut av Hotel Alexandra i Molde

Usikker fremtid for Petter Stordalens hotelldrift

Quality Hotel Alexandra kom ikke i mål i forhandlingene med eieren av bygget. Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Choicekjeden fornyer ikke leieavtalen med hotelleierne Pandox når det gjelder leie av det tradisjonsrike moldehotellet. Dette er klart etter at forhandlingene mellom partene har havarert. Dagens leieavtale går ut ved nyttår.
Forhandlingsbruddet bekreftes av Nordic Choice-kjeden, som eies av Petter Stordalen. Hotellet har i mange år gått med underskudd, og de siste årene har det vært uenighet mellom leietagerne og eierselskapet om hvor stor husleia egentlig skulle være.
Denne beregnes blant annet på antall utleide rom, konferanse-arealet og omsetning i restaurantdelen av hotellet.
- Dessverre ble ikke partene enige om en ny avtale. De ansatte er informert om dette, sier hotelldirektør hos Quality Hotel Alexandra, Jørn Aase overfor Thetravelinspector.no

Ukjente fremtidsplaner

- De ansatte er blitt informert om at det blir videre drift ved hotellet, enten gjennom en ny operatør eller ved at Pandox har driftsselskapet selv. Foreløpig kan jeg bare henvise til ledelsen i Choice både når det gjelder videre planer og om forhandlinger, sier Aase.

- Det er Pandox som sitter på informasjonen og det er ryddigst at du kontakter dem, sier kommunikasjonsdirektør Bettina Flatland i Nordic Choice Hotels.
Kommunikasjonsdirektør Anders Berg i Pandox har foreløpig ikke besvart Thetravelinspectors henvendelse (saken oppdateres).
Pandox eier av hotelleiendommer i 15 ulike land i Nord-Europa, med fokus på store hoteller. Pandox eiendomsportefølje består av 143 hoteller med ca. 31 600 rom hvorav Quality Alexandra Hotel i Molde er ett av dem.

Vennskapet som sprakk

Kontrakten mellom Pandox og Nordic Choice går ut 31.12.2018, men hotelldirektøren beroliger besøkende og julebordsgjester om at driften går som planlagt frem til nyttår. Og at hotellet også åpner dørene igjen etter nyttår, som planlagt.
Alexandra Hotell var først eid av lokale eiere i Molde etter at hotellet ble bygd opp igjen etter andre verdenskrig. I 1975 ble hotellet solgt til Kommunal Landspensjonskasse, før romsdalingen . Lars Wenaas kjøpte det. For 13 år siden ble hotellet igjen solgt. Denne gangen til Norgani Hotels før Christian Ringnes og Pandox overtok eierskapet. Ringnes og Stordalen var i lang tid gode venner og samarbeidspartnere. Men vennskapet skal ha kjølnet de siste årene. Og denne gangen kom de to hotellkongene ikke til enighet.

Tips meg: Vet du noe om denne saken? Kontakt meg gjerne på 90583485 eller orl@thetravelinspector.no

See this content in the original post