Det smarteste jeg har gjort med mobiltelefonen min
Kan spare meg for mange tusenlapper. Gjør det du også
(ODD ROAR LANGE): Mobiltelefonen min er et temmelig viktig arbeidsredskap. Det er selvsagt svært viktig også i privatlivet. Den følger meg hele døgnet og er stadig til nytte og glede. Og selvsagt: noe til distraksjon og en tidstyv. Men alt i alt, en svært kjærkomment mobiltelefon. Jeg prøver å passe godt på den. Men det er så rart med det. Den er lett å legge fra seg på «et lurt sted», som kanskje ikke er så lurt allikevel.
Rundt 50 prosent av den norske befolkning har den soleklare markedslederen Iphone. Jeg er en en av dem. Og min telefon koster et sted mellom 13000 og 15000 kroner, alt etter hvor den kjøpes. Dét er i seg selv en god grunn til å ta godt vare på den.
Dekkes ikke av forsikringen
Men så er det dette med en hektisk hverdag. Da det er lett å rett og slett miste telefonen. Det er noe tusenvis av nordmenn opplever hvert år. Og når man mister telefonen, altså roter den bort, så dekkes det ikke av forsikringen. Tyveri er en annen sak. Men nå snakker jeg om det som er mye mer vanlig, alt man mister telefonen. Eller glemmer den, på et. mer eller mindre lurt sted.
Hjelp, jeg har mistet telefonen min
Apple har en veldig kjekk løsning som heter «Find my iphone». Ved hjelp av et annet appleprodukt kan jeg se på et kart hvor telefonen min befinner seg. Og jeg kan sende ut en varsellyd. Veldig kjekt når telefonen er et sted i rommet eller huset. Eller bare har falt under bilsetet eller tilsvarende.
Noen ganger har noen funnet telefonen min før jeg egentlig er klar over at jeg har mistet den. Det kan være på jobb, på en kafe, på kino, et hotell, fly eller en restaurant. Eller et helt annet sted.
I slike tilfeller er det superkjekt for finneren å raskt bli klar over hvem, som eier telefonen, og hvordan eieren kan kontaktes.
Jeg fikk et tips fra en leser forleden. Og dette tipset har jeg fulgt. Det er simpelthen tipp-topp.
Slik merket jeg telefonen min
Jeg hentet frem skriveprogrammet «notater» i telefonen. Her skrev jeg beskjeden: «Finner du denne telefonen, vær så snill å ring dette nummeret: +47 921n54 276 eller send en mail til orl@thetravelinspector.no»
Deretter tok jeg skjermdump av notatet og lagret dette i bildealbumet.
Så åpnet jeg «innstillinger» -> scrollet ned til «bakgrunn» -> trykket på «legg til ny bakgrunn» -> og la til det nye skjermbilde til som bakgrunn på låst skjerm.
Dette gjør finneren
En hver som finner telefonen min kan ved å trykke på skjermen eller på en av knappene på siden tenne lyset på telefonskjermen og lese teksten.
Det er min egen epostadresse i beskjeden. Mens mobilnummeret selvsagt er til en annen.
Her kan du velge partneren din, et av barna dine, en kollega eller kanskje naboen. Velg en som vet at du har oppgitt vedkommendes telefonnummer.
Hvis telefonen din blir funnet av en annen, så ringer han eller hun det aktuelle nummeret og dermed har dere oppnådd kontakt.
På reise i utlandet
Hvis jeg er alene i utlandet oppgir jeg telefonnummer til hotellet jeg bor på (varsler hotellet på forhånd). Jeg endrer teksten til landets språk dersom jeg er utenfor Norden.
Smart, ikke sant. Du bør gjøre det samme. Og gjør det gjerne med en gang - før du glemmer det.
PS: Samme metode kan du benytte på nettbrett, laptop og smartklokke. Og du kan selvsagt gjøre det også på androide telefoner-
Om The Travel Inspector:
Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.
Om Odd Roar Lange:
Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.