Slik blir nye Flightradar24
Du kan teste den gratis nå
(ODD ROAR LANGE): Titusener av nordmenn har oppdaget appen og nettsiden Flightradar24. De bruker den til å finne informasjon om fly de skal reise med, venter gjester fra, eller bare som underholdning.
Mange bruker kanskje gratisversjonen. Mens andre har valgt å slippe unna annonser samt åpnet for ekstra tjenester ved å betale for bruken.
Nå tester Flightradar24 ut en ny versjon, og du kan teste betaversjonen gratis i 7 dager.
Hva er nytt på Flightradar24 beta
Dette skriver selskapet selv:
«Det første du legger merke til er en ny navigasjonsmeny. Vi har flyttet navigasjonen til øverst til høyre på skjermen. Inne i hovedmenyen vil du se menyer for luftfartsdata, varsler og andre måter å koble til Flightradar24 på. Vi har flyttet søkefeltet og gjort det tilgjengelig på hele nettstedet.
Nye måter å filtrere flyreiser på
Vi har gjort store endringer i filtrene. Til å begynne med åpner en av de mest etterspurte funksjonene – du kan nå filtrere fly etter kategori.
Vil du bare se passasjerer og last? Eller: Vil du bare se militærfly? Ønsker du å vite hvor helikoptrene er?
Alt dette finner du svar på i den nye tjenesten.
Vi har også lagt til nye måter å lage egendefinerte filtre på. Vi har lyttet til brukertilbakemeldingene for å lage nye filtre som fungerer for nesten alle situasjoner. For flyselskaper kan du nå filtrere etter fly enten malt i flyselskapets farge (som vil inkludere regionale flyselskaper som opererer for et større flyselskap) eller fly som opererer som det flyselskapet.
Nye søkefunksjoner
Flyfiltre lar deg nå filtrere basert på en spesifikk ICAO-typekode for fly. Før, hvis du skrev inn «C17» ville du se C-17s og Cessna C172s. Nå vil du bare kunne velge C-17. Vi har også introdusert «wildcard» for søk, slik at du fortsatt kan se alle modellene som samsvarer med et bestemt søk, som «B77*» for alle Boeing 777-modeller.
I «Avanserte filtre« finner du filtre for et spesifikt kallesignal, registrering, radar, hastighet og høyde. Vi har lagt til filter etter squawk (sivil luftfart benyttes enklere transpondere for å gi en firesifter kode, en såkalt squawk-kode, hver gang et radarsveip treffer flyet. Da sendes et kortvarig kodet radiosignal på 100 Watt fra transponderen) med en utvendig antenne.og flyalder.
Vi har lagt til en ny widget for flyplassforstyrrelser, som viser de 10 flyplassene med flest forsinkelser og kanselleringer på det tidspunktet. Du vil se gjeldende flyplassvær og hvor ille situasjonen er på disse flyplassene.
De andre widgetene våre, som de fleste sporede flyreiser, statistikk og bokmerker, ble også oppdatert.»
Om The Travel Inspector:
Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.