THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Her er matelskernes nye lekeplass i København

Hit må du dra neste gang du besøker København

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): København er Nordens mathovedstadstad. Og nå gjøre de det igjen: åpner en ny lekeplass for matelskere og kreative sjeler. På Refshaleøen åpner nemlig Reffen den 18. mai 2018. Her har de samlet et bredt utvalg av kreative boder, bærekraftig street food og kulturelle opplevelser. 

Refshaleøen og Reffen ligger bare 10 minutter fra det indre sentrum av København, og er dermed lett å nå for både fastboende og turister. I fire år har Copenhagen Street Food holdt til på Papirøen. Men nå har de flyttet og er klar for noe mer og spennende. Gjør klart for et nytt og større prosjekt på Refshaleøen.
Under parolen  «Hack The Future» skal de skape en nye lekeplass med fokus på bærekraftig mat, håndverk og kultur.
Dette bør du få med deg neste gang du er i København.

Allerede fra starten av vil hele 45 ulike aktører være på plass. Disse er fordelt på ca 6000 m2 stort område.
Ambisjonen er å etterleve ordene «Reduce & Reuse».  Og planene er klare.
I tillegg har Reffen adgang til 4000 m2 hvor folk kan utfolde sin kreative sider.

See this content in the original post

Glede

- Refshaleøen er et unikt byområde i havnen av København, hvor du nå kan spise, klatre, og hygge deg i avslappede omgivelser. Det er jeg riktig glad for. Havnen skal også fremover ha et fantastisk liv til glede for både københavnere og turister. Og dette vil Refshaleøens nye marked bidra til, sier overborgmester Frank Jensen i København.

See this content in the original post

– Alle har som får har boder på Reffen har deltatt i en casting, hvor både laget bak Reffen og et panel av frivillige har vurdert maten. Dessuten skal søkernes konsept leve opp til dogmene «Reduce & Reuse», som staker ut retningen for Reffens bærekraftige profil.
Dessuten vil bodleierne få en reduksjon i husleien i takt med at de blir sertifisert med det økologiske spisemerket i bronse, sølv og gull. 

Dette får du oppleve

°Vi bruker komposterbart service
°Vi gjør hva vi kan for at redusere kasting av mat
°Vi bruker økologi der det er mulig
°Vi bruker mat dyrket på friland og lokale råvarer der det er mulig
°Vi kildesorterer alt avfall
°Vi bygger, så vidt det er mulig, kun av gjenbruksmaterialer
°Vi samarbeider med aktører som kan gjenbruke vårt avfall

Hele verden

Reffen skal by på det de omtaler som gastronomiske postkort fra hele verden med muligheter til å oppleve over 40 ulike verdenskjøkken. 
Prisene for en rett vil ligge på mellom 75 og 150 danske kroner. 
Reffen åpner offisielt den 18. mai med  en stor fest. Er du allerede i København så kan du være med på testdagene frem til åpningen. 

Åpningstider fra og med 18. mai:
Matbodene har åpent fra kl. 11.00 til 22.00
De kreative verkstedene har åpent fra kl. 12.00 til kl. 20.00
Barene åpner kl. 10.00 og stenger kranene klokka 22.00

Her kan du følge Reffens facebookside

Les mer:

See this content in the original post