THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Nå starter hummersesongen - men her er det helt forbudt

Alt du trenger å vite for hummerfisket 2024

Nå er det klar for ny hummersesong. Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

1. oktober kl 08.00 starter årets hummerfiske. På områdene fra svenskegrensa til og med Vestland fylke er det tillatt og kan du fangste i to måneder - til og med 30. november. I øvrige området av landet kan du fangste til og nyttårsaften.
Men det er strenge regler du må følge.
Minstemålet på hummer er 25 cm lengde og måles fra spissen av pannehornet til bakre kant av midterste svømmelapp. Hummer som er mindre enn dette skal slippes ut igjen. Det samme gjelder for hummer med utvendig rogn. De er fredet hele året. På Skagerakkysten – fra grensa til Sverige til og med Agder fylke – er det innført et maksimalmål for hummer på 32 cm, skriver Redningsselskapet på sine sider.

Slipp den ut igjen med en gang. Helst på samme sted

Antall teiner

Skal du delta i hummerfiske er du nødt til å registrere deg. Påmeldingen gjelder for én sesong, og gjøres her.
Påmelding er obligatorisk både for deg som er fritidsfisker, og deg som er yrkesfisker.
Som fritidsfisker kan du fiske med inntil 10 teiner per båt per person. I tillegg kan du benytte opptil 10 teiner til annet fiske, f.eks krabbe eller kreps, men disse kan du ikke fiske hummer med. Les alt du trenger å vite hos Redningsselskapet. Og meld deg gjerne inn, dersom du ikke allerede har gjort. det.

Her er det forbudt

Her er Fiskeridepartementets kart som viser hvor det er totalforbud mot hummerfiske.

See this content in the original post

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.