THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

De beste og verste mat-trendene vi helst vil glemme fra 2024

Overperfekte croissanter og QR-koder: Dette vil matbransjen si farvel til i 2025

Bort med QR-koder. Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE); Matbransjen har sett mange positive trender i 2024, men nå er det på tide å si farvel til noen fenomener. Det mener nettstedet Eater.com som har sett nærmere på hva ekspertene mener bør forsvinne i det nye året. Du kan lese mer om det her, og kanskje er du uenig med proffene?

For perfekte croissanter

Rebecca Flint Marx, en av redaktørene i Eater, mener at croissanter har blitt for perfekte:
- I en tid med ekstrem perfeksjonisme, når bakere ved hjelp av smør og mel jobber mot stadig mer usannsynlige geometriske bragder, har vi sett en overflod av croissanter som ser ut som om de ble designet av AI snarere enn menneskehender, sier hun.
Marx savner croissanter som er litt rotete og minner om at det fantes nytelse for nytelsens egen skyld før sosiale medier.

QR-koder som ikke vil dø

Flint Marx er også lei av QR-koder på restauranter:
Hvis det er én ting som kan dra meg skrikende tilbake til 2020, er det en meny-QR-kode, sier hun.
Hun mener QR-koder får henne til å meditere over samfunnets voksende fremmedgjøring fra naturen og at vi frivillig lar oss være fullstendig avhengig av smarttelefoner.
- Gi meg en papirmeny! Eller til og med en meny som skrives på en tavle. La meg slippe å ta fram telefonen, sier hun.

Rare åpningstider

Jaya Saxena, korrespondent i Eater, er frustrert over restauranter med svært begrensede åpningstider:
- Det er frustrerende å stå ansikt til ansikt med en restaurant som er stengt på en torsdagskveld, eller uunngåelig bli avvist fordi det populære bakeriet som bare er åpent i helgene, sier hun.

Funksjonelle ingredienser

Jesse Sparks, seniorredaktør i Eater, er lei av at alt vi spiser må ha en spesiell funksjon i tillegg til bare å være mat:
- I det siste virker det som om alt vi inntar må ha et formål: Såkalt hydreringspulveret må inneholde nok elektrolytter for en olympisk turner, sier han
Hydreringspulver er designet for å hjelpe kroppen med å opprettholde riktig væskebalanse. De løses opp i vann og inneholder typisk en kombinasjon av elektrolytter (som natrium, kalium, magnesium og kalsium), karbohydrater, og noen ganger vitaminer.
De brukes ofte i situasjoner hvor man har behov for ekstra væske og elektrolytter, for eksempel etter trening, ved sykdom som fører til væsketap (som diaré eller oppkast), eller under varme og fuktige forhold..
Sparks mener dette peker på hvor langt annonsører og produsenter vil gå for å selge forbrukerne mer, samtidig som de lærer dem mindre om hva de faktisk putter i kroppen.

Kan bakevarene bli for perfekte, eller bør konditorer og bakere strekke seg enda lengre? Foto: Odd Roar Lange

AI-generert matslaps

Bettina Makalintal, seniorjournalist i Eater, advarer mot AI-genererte matbilder:
- I år har vi fremveksten av AI-slaps av alle slag, og jeg fant meg selv morbid tiltrukket av Facebook, der feeden min har blitt overtatt av groteske bilder av AI-generert «mat» som tøyer grensene for vår fysiske virkelighet, sier hun.

Rå melk

Kat Thompson, redaktør i Eater, mener konsum av rå melk er en trend som må forlates i 2024:
- Å drikke rå melk kan gjøre deg syk. Upasteurisert melk er full av bakterier som inkluderer salmonella og E. coli, sier hun.
Thompson ber også folk slutte å få informasjon om mat fra såkalte kloke koner og tvilsomme kostholdsinfluensere.

Vil du lese mer om dette temaet så finner du hele artikkelen fra Eater her.

See this content in the original post

• Om The Travel Inspector:
• Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

• Om Odd Roar Lange:

• Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.