THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Skal du flytte, eller bare på en ukes ferie?

Her har du mye å lære. Og du kommer til å takke meg etterpå

Er du på flyttefot? Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Sommertid er ferietid - for de alle fleste. Og med ferie hører det gjerne til at man reiser bort. Enten til venner eller familie, eller til en hytte, hotell, feriebolig eller ferieleilighet. Felles for alle disse reisene er at man må pakke med seg det man skal.

Og da er vi allerede ved sakens kjerne. Du pakker med deg for mye. Sannsynligvis alt for mye. Damer er aller verst. men herrene slipper heller ikke inna. Årsaken til at du gjentar feilen gang lå gang og år etter år er like enkel som den er gjentagende. Du glemmer at du begikk samme feilen i fjor og forfjor. Og dette er en av de feilene vi av en eller annen grunn ser ut til å ikke lære noe av.

De viktige listene

Hvorfor det? Jo, fordi du ikke lager en liste. Du lager ikke en liste over det du pakket med deg, og ingen liste over det du egentlig ikke trengte (men som skaffet deg ekstraarbeid ved hjemkomst, siden alt må vaskes - enten det er brukt eller ikke.)
Ok. La oss gjøre en øvelse denne sommeren. La oss kalle det «ferieøvelse 1»:
Pakk med deg det du tror du trenger, og skriv opp alt på en liste. Og så lager du en liste over hva du faktisk trengte i ferien. Dette gjør du etter hjemkomst.
Da bør du ikke lure deg selv ved å bruke alle de sju kjolene, eller alle de seks skjortene og fire buksene på én-ukers turen.
Du trenger trenger forsvinnende lite ekstra selv om du skal være borte i to uker. For du kan vaske klær når du er på ferie. Mange hotell har vaskeservice. Ellers fikser du det i badekaret eller vasken på rommet.

Bruk listen fra i fjor

Ikke slett listene før du skal på ferie neste år. Da skal du nemlig ta frem listene og se og lære av dine egne feil fra i år.
Deretter lager du en ny pakkeliste for den neste ferien. Legg alle klærne utover sengen senest dagen før avreise. Så tar du bort alt du tror du ikke er skråsikker på at du behøver.

Du kan selvsagt hoppe over ferieøvelse 1 og gå rett på ferieøvelse 2 allerede denne sommer.

Og er kommer den:

Du trenger ikke mer enn to bukser i ferien, inkludert den du reiser i. Du trenger én shorts, noen truser/boxere, to eller maks tre tynne t-skjorter, to par sokker, et par skjorter med lang arm og en genser eller tynn jakke for kvelden.
Til fradrag på denne lista kommer altså det du har på deg på reisen.
Ett par gode sko når du reiser og et par sandaler til feriestedet holder også i massevis.
Tenk farger og kombinasjoner som passer til hverandre, og ha med eventuelt et tynt skjerf eller to som kan brukes til å lage variasjoner av antrekkene dine. Skal du på luksuscruise eller luksushotell er det lov å ta med litt mer, siden det er krav om at man skifter til annet antrekk om kvelden.
Badetøy tar så liten plass at jeg knapt trenger å nevne det.

Hvor mye bagasje har du med deg i ferien? Foto: Odd Roar Lange

Trenger du egen shampo?

Toalettsaker tømmes over på mindre flasker dersom du absolutt skal ha med eget. Du klarer deg egentlig veldig fint med det du får av shampo og balsam på hotellet. Bare prøv så skal du se.
Jeg reiser mer enn de fleste - og vet at det er en gjenganger for de aller fleste at man tar med seg for mye i bagasjen.
Tar du med deg en liten bag i kofferten, så kan du bruke denne til eventuelle ting du kjøper på feriestedet. Og når du allerede har begynt å tvile på at pakkelisten min holde for deg. så skal du ikke glemme at du får kjøpt nødvendige ting også på de fleste feriesteder.

Slik pakker du

Klærne pakkes ved at de store plaggene brettes og de små rulles og fyller koffertens ledige rom. Toalettsaker pakkes i en vanntett pose.
Og i håndbagasjen har du ladere, medisiner, nøkler, pass, valuta, powerbank, en tom vannflaske (fylles gratis på flyplassen)
Dermed er det klart for ferien der du for første gang ikke har med deg for mye. Du kan sende meg en varm tanke etterpå. God ferie.

See this content in the original post

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.