THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Best i Europa - og havner i celebert selskap

Vigelandsparken i Oslo på internasjonal toppliste

Turistene elsker Vigelandsparken. Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Hvilke skulpturparker og utendørsgallerier er de ti beste i Europa? Det har den britiske storavisa The Guardian forsøkt å finne ut av.
Og øverst på lista har de satt Vigelandsparken i Oslo.

Begrunnelsen

Og her er journalistens begrunnelse. Mer enn 200 verk i granitt, bronse og smijern av Gustav Vigeland, fra avantgarde-installasjoner til den massive Monolitten. Gratis inngang og åpen hver dag, det er et flott sted for en piknik, med et tilstøtende museum hvis været er kaldt.

Dette er øvrige

Fondation Maeght, Alpes-Maritimes i Frankrike, East Side Gallery, Berlin, Kröller-Müller Museum, Arnhem i Nederland, Museum of Underwater Sculpture, Ayia Napa på Kypros, Austrian Sculpture Park, Graz i Østerrike, Château La Coste i Frankrike, , italienske Aix-en-Provence i Villa Celle og Pistoia Sandretto Re Rebaudengo Art Park, Piedmont samt Middelheim Museum, Antwerpen i Belgia er de øvrige på lista.
Du kan lese hele saken her.

See this content in the original post

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.