THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Hurtigrutens 4500 flasker musserende vin havnet på havets bunn

Klarer du å finne ut hvor det er?

REDDET: Flaskene er reddet og kan serveres. Foto: Hurtigruten

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Hurtigruten har i en årrekke hatt mat- og drikkekonseptet «Norway’s Coastal Kitchen» på matkartet.
Ambisjon at så mye som mulig av maten og drikken skal være kortreist og norskprodusert. Enkelte ting på menyen, som vin, er det imidlertid ikke mulig å produsere i Norge i stor skala, og derfor kom de opp med konseptet «Havets bobler» - for å kunne gi et norsk og i særdeleshet nordnorsk særpreg på vinen.
-Selv om selve metoden ikke er helt ny, er det trolig første gang noen modner vin ved å bruke det arktiske havet som vinkjeller, sier sier Tani Gurra, hovedansvarlig for drikke hos Hurtigruten.

FORNØYD: Tani Gurra, hovedansvarlig for drikke hos Hurtigruten.

 Nytt parti i havet

Nå har et nytt parti med musserende vin som har tilbrakt tid på havbunnen, denne gangen i åtte måneder, blitt hentet opp igjen. 4500 flasker har vært lagret på 34,10 meters dyp, 70 grader nord, utenfor Bugøynes i Kirkenes siden november i fjor.
Aldri før har vin blitt modnet i havet så langt nord. Det er alltid nervepirrende å være med på hevingen, først se om kassene er der, og deretter sjekke at flaskene er uskadet.

 Trykk og temperatur

Tanken er at lagring i kaldere hav med en temperatur på fem grader, høyere trykk og konstant mørke vil gi en helt særegen modning av vinen. Ved å lagre musserende vin på havets bunn under gunstige forhold har vi klart å skape en unik smaksopplevelse som skiller seg ut fra andre produkter på markedet.
-Da det første partiet ble hentet opp fra Helgelandskysten i 2023 var internasjonale medier fra seg av begeistring, og tilbakemeldingen fra gjestene har vært formidabel. Innovasjon og kreativitet er nøkkelen til å lykkes i bransjen vår, og vi skal fortsette å utforske nye og spennende måter å skape unike produkter på, sier sier Tani Gurra.

 Hemmelig sted

I september skal selskapet igjen senke ned et nytt parti med Havets bobler, denne gangen hele 5000 flasker på en ny, hemmelig destinasjon langs kysten. 

HEISES OPP: Her kommer flaskene tilbake til overflata. Foto: Hurtigruten

See this content in the original post

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.