THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Tør du prøve denne i sommer?

Her svever stien over fjorden

Foto: Loen Active

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Er dette sommerens tøffeste ferienyhet? Med en 40 meter lang stige 790 meter over fjorden i Loen, er «Stigull» en av sommerens nye store attraksjoner på Vestlandet.
- Det ser ut som om folk svever i løse lufta, sier initiativtaker Per Helge Bø.

Sommeråpnet

«Stigull» åpnet i Loen i Nordfjord 31. mai og er det nyeste tilskuddet til den populære klatreruten Via Ferrata Loen. For å nå de 120 trinnene må du først klatre den første delen av den naturskjønne ruten mot toppen av fjellet Hoven.
-Stigull er bygget for å gjøre Via Ferrata-anlegget i Loen mer komplett, og er det første i sitt slag i Norge. Med 120 trappetrinn og en helning på 45 grader er dette en lang «himmelstige» i internasjonal målestokk. Beliggenheten byr på en fantastisk utsikt over fjordlandskapet, sier Per Helge Bø, i Loen Active.

Foto: Loen Active

Zipline og hengebro

Det er det anerkjente østerrikske selskapet HZI som har bygget stigen, som er en del av rute 2, rett øst for Loen Skylift. Via Ferrataen er forbundet med både en zipline og en hengebro, i tillegg til klatreruter av varierende vanskelighetsgrad.
-Dette er en eventyrlig opplevelse for alle klatreentusiaster. Stigen har en relativt lav vanskelighetsgrad, men føles veldig luftig, så mestringsfølelsen er stor når man klatrer den nye stigen. Det ser faktisk ut som om man svever i løse luften, fortsetter Bø.

Med gondol til topps. Foto: Marius Beck Dahle

Tør du prøve den?

Fra toppen av Hoven venter en fantastisk utsikt, samt en restaurant og butikk i tilknytning til Loen Skylift, som tar deg tilbake til fjordnivå på lettvint vis.
-Vi oppfordrer alle eventyrlystne til å prøve Stigull og få en helt unik opplevelse, avslutter Bø.
Via Ferrata Loen er en spektakulær klatrerute for alle med normal fysisk form. Den kan gjennomføres både som en tur med instruktør og som en individuell tur uten guide for de mer erfarne.

See this content in the original post

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.