THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Ny reisetrend: Nå velger vi hotellrestaurantene igjen

Slik kan hotellene vinne gjestenes oppmerksomhet

Gjestene vil gjerne spise på hotellets restauranter. Det handler om å gjøre det til en opplevelse. Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Har du bodd på et hotell som har en bra restaurant, men allikevel gått et annet sted for å spise middag? Det er du definitivt ikke alene om. Snarere har dette vært mer regelen enn unntaket i mange år. Bortsett fra hvis hotelloppholdet var en del av en konferanse eller lignende, og arrangøren hadde kjøpt en pakke som inkluderte middag. Men nå er trenden i ferd med å snu. Nå booker vi gjerne restaurantbord og hotellovernatting i samme bestilling.

Mer enn søvn

- I året som kommer vil hoteller være mer enn bare et sted å sove. Hotellrestaurantene fått en global oppblomstring og tiltrekker seg gjester fra hele verden takket være Michelin-stjerne-kokker, kritikerroste menyer og lokale matopplevelser som kan konkurrere med de beste frittstående restaurantene, forteller Aislinn Spence, PR-manager for Hotels.com i Storbrittania og Skandinavia.

Stor økning

- -Økningen i etterspørsel er tydelig i dataene fra Hotels.com: 71 prosent av reisende sier at de ville være interessert i å bestille hoteller med Michelin-stjerner, kjendis-kokker eller hotte restauranter. Det er også ofte en strøm av globale søk på nettstedet etter hoteller som åpner nye, høyprofilerte spisesteder.
-Restauranter bidrar til historiefortellingen til et hotell, sier Jules Pearson, Global VP for Mat- og Drikkeutvikling for hotellgruppen Ennismore, som inkluderer The Hoxton, Delano og 25hours.

Vinnermenyen

-De trenger ikke lenger å lage helt speielle rompakker, de kan i stedet arrangere pop-ups, mesterklasser, spesialarrangementer og middager for å få folks oppmerksomhet.

I 2024 har Hotels.com registrert en økning på 40 prosent i positive anmeldelser som inneholdt nøkkelordene «restaurant», «bar» og «kokk» i forhold til i fjor, sier Aislinn Spence.

See this content in the original post

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.