Ukens radioreisetips ender her
Og du kan høre det her
(ODD ROAR LANGE): Mens sesongen for Frokostradioen på NRK P1+ går mot slutten er Norge er på vei inn i sin fineste innpakning - med de flotte høstfargene. Det er klart for champagneluftsesongen. Med kjølig og klar morgenluft. Nesten som bobler på en flaske. Jeg har gjennom sommeren delt reisetips via Frokostradioen. Og her er sesongens siste tips. Lenke til innslaget finner du lenger ned.
Dra til fjells
Og etter en rekordsommer med fulle hytter og hotell er det nå ledig kapasitet mange steder, det betyr lavere priser, god plass og muligheter til å få de fineste opplevelsene.
Et godt tips er å sjekke tilbudet til turistforeningen i nærheten av der man bor. Over 500 hytter til leie - men nytt av året er at man må forhåndsbooke plass. Til gjengjeld kan man få hytta alene eller sammen med et vennepar.
Dagens reise går til
Forrige forkostradio-tur gikk fra Lillehammer, over Valdresflye til Beitostølen. La oss derfor starte på Beitostølen denne gangen, men ikke før jeg har nevnt den aller fineste - og for mange, «hemmelige veien» til fjells - Jotunheimveien fra Skåbu til Bygdin. 45 km med ren nytelse.
Og vil du reise tilbake i tid: Ta en natt eller to på Bygdin Fjellhotell fra 1912.
Herfra går turen til Geilo, men ikke den korteste veien. Jeg elsker omveier - og da er det like greit å ta turen via Fagernes, Gol, Nesbyen, Tunhovd, Rødberg, Uvdal og til Geilo. Kjør sakte og stopp ofte.
Skibygda
Geilo har fått en kraftig oppgradering de siste åra og er tilbake i elitedivisjonen av norske reisemål. En perfekt base for fine fjellturer, akkurat så krevende eller lite krevende som man selv ønsker. Eller hva med en sykkeltur?
Det lille i det store: Ta en tur til Hol Gamle Kirke, 20 min fra Geilo sentrum. (Hol er forresten den nye ostebygda - for dem som elsker oster). Like utenfor den gamle steinmuren står en liten gravstein, gjerne med noen markblomster på. Det er til minne om mannen som ble dømt til døden og lyst fredløs rundt 1740. Mannen ble halshugd, og siden han er fredløs kunne han ikke begraves i kirkens jord, derfor rett utenfor muren.